Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2007

Περί ....αγίας μαλακίας το ανάγνωσμα

"Είναι η κοινή και ψυχόλεθρος πανούκλα όπου φθείρει και απολλύει τους περισσότερους ανθρώπους του κόσμου και μάλιστα τους αθλίους νέους.

Γίνεται τριών λογιών ή με το χέρι το ίδιον του ανθρώπου ή με το χέρι άλλου ή με το κοπάνισμα και κτύπημα εις τα μηρία..."

Αυτά, μεταξύ άλλων είναι μερικά από τα πολύ διασκεδαστικά τα οποία μας έχουν κληρονομίσει περίπου από το 1800 μερικοί από τους σεβάσμιους πατέρες της καλής μας εκκλησίας σε ένα από τα πονήματά τους, το πηδάλιο που είναι ένας τύπος ερωτικού ποινολογίου που απ ' ότι διαβάζω είναι ακόμα σε ισχύ...

Και οποία σοφία των ανθρώπων αυτών, που παρουσιάζονται στις μέρες τόσο επίκαιροι όσο ποτέ, αφού αν ίσχυε έμπρακτα ο κανών, τότε όλα στη ζωή μας θα ήταν πολύ πολύ καλύτερα.
Και εγώ λέω: Πάς να ψηφίσεις, όπως θα κάνουμε όλοι μας σε μία εβδομάδα. Και πας ελαφρά τη καρδία, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη ή επειδή ο τάδε κύριος τζιτζιφιόγκος σου έταξε το δείνα μικροειδέστατο ρουσφετακίδιο για να μας κάτσει στο λαιμό για άλλη μία τετραετία. και μετά από λίγους μήνες όταν το ρουσφετάκι δεν θα έχει εκπληρωθεί ή όταν θα έχει ξεσπάσει το επόμενο μεγάλο "σκάνδαλαλάκι" και η μακρόχρονη μνήμη θα θυμηθεί και όλα τα προηγούμενα n (όπου το n τείνει στο άπειρο) σκανδαλα και σκανδαλάκια και ρεμούλες και τζιριτζάντζουλες, τότε θα προκύψει η μούτζα στον καθρέφτη για άλλη μία φορά...
Αν όμως δια νόμου ίσχυε εμπράκτος ο κανόνας Η' του πηδάλιου, τότε

"Ο μαλακίαν διαπραξάμενος, τεσσαράκοντα ημέρας ξηροφαγία διαιτώμενος και μετανίας εκάστης ποιών εκατόν"
Και έτσι αν υπήρχαν και τέτοιες τιμωρίες θα το ξανασκεφτόσουν πριν ψηφίσεις όπως εψήφισες...

Εξάλλου ας μην ξεχνούμε ότι όπως σημειώνεται, ο θεός μισεί τη μαλακία αφού θανάτωσε γι' αυτή τον αυνάν τον υιό του Ιούδα όπου πρώτος αυτός(;) έδειξε το κακό αυτό επάνω στη γη. Εξ ' ου και η ονομασία του, αυνανισμός... Και απ 'οτι φαίνεται αυτό όντως ισχύει αφού τον τελευταίο καιρό ο καλός θεούλης μας έχει ρίξει ήδη τις μισές πληγές του φαραώ στα κεφάλια μας τέτοιοι που είμαστε και λίαν συντόμως θα μας ρίξει και τις άλλες μισές. εγώ πάντως περιμένω τα βατράχια για να σιγουρευτώ (οι ακρίδες έχουν έρθει εδώ και πολύ καιρό και έχουν καταμασουλήσει τα πάντα)
όπερ έδει δείξαι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου