Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2009

To Φίλτρο του Χάους
Πριν από λίγες μέρες ο καλός μας πρωθυπουργός μας ανακοίνωσε την απόφασή του να προσφύγει σε εκλογές. Μάλιστα, αιτιολόγησε αυτή του την απόφαση προφασιζόμενος βασικά δύο λόγους: Ο πρώτος είναι ότι η αντιπολίτευση θα προκαλούσε έτσι κι αλλιώς εκλογές σε έξι μήνες, βάζοντας τη χώρα σε μακρά εξάμηνη προεκλογική περίοδο. Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι θέλει νωπή εντολή, έτσι ώστε αφενός να βγει ενισχυμένος από την αναμέτρηση (ενώ ήδη υπολείπεται σημαντικά στις δημοσκοπήσεις…), αφετέρου να μπορέσει να μας φερμάρει ένα κάρο καινούργιους φόρους και να κάνει όλα αυτά που δεν έχει κάνει τα προηγούμενα έξι χρόνια (;;;)…

Από την άλλη, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης προφασίζεται μαγικές λύσεις, τις οποίες μάλιστα έχει δηλώσει και ανοιχτά και οι οποίες θα μας βγάλουν από την όποια κρίση χωρίς να ματώσει ρουθούνι και να στενοχωρηθεί ο οποιοσδήποτε. (Αν ήταν έτσι γιατί δεν παραδειγματίστηκε και η κυβέρνηση για να υιοθετήσει τις καταπληκτικές αυτές λύσεις;) και συμπληρώνει κάτι ρομαντικά για πράσινη ανάπτυξη (Αν θυμάστε παλιά ήταν της μόδας τα πράσινα άλογα).

Στα υπόλοιπα κόμματα, όποιος ψηφίσει ΛΑΟΣ κατά τη γνώμη μου ψηφίζει κυβέρνηση, όποιος ψηφίσει συνασπισμό (καλά αυτοί δεν μπορούν να αποφασίζουν εδώ και χρόνια ποιος είναι ο ηγέτης τους και κάθονται και σφάζονται μεταξύ τους, που να ήταν και κόμμα εξουσίας…) ψηφίζει αντιπολίτευση και όποιος ψηφίζει ΚΚΕ ψηφίζει τις αξύριστες μασχάλες του λαϊκού κινήματος (που δεν έχω καταλάβει ποιο είναι τα τελευταία είκοσι χρόνια).Εδώ να σημειώσω ότι όταν σκέφτομαι το ΚΚΕ μου έρχεται αυτόματα το μυαλό το σύνθημα του ΚΚΕ: Μην τους αφήνεις να σε φοβίζουν, φόβισέ τους εσύ, ή κάτι ανάλογο, που παραπέμπει μάλλον σε ένοπλο αγώνα σε χώρα της Αφρικής (Το οποίο δεν φαίνεται εντέλει και τόσο άτοπο αφού ποτέ δεν αποφασίσαμε σε ποια ήπειρο ανήκουμε)

Μετά βέβαια υπάρχουν πολλά άλλα κόμματα να ψηφίσει ο κόσμος, με ένα κάρο ωραίους γραφικούς τύπους, για να μας διασκεδάζουν, οπότε αν είναι να βαρέσουμε την πτώχευση, τουλάχιστον να έχουμε βουλιάξει με χιούμορ!

Εντωμεταξύ, αν πάρει αυτοδυναμία η τωρινή αντιπολίτευση που δεν φαίνεται να είναι με ισχυρό ποσοστό, το θέμα των πιθανών εκλογών το Μάρτιο παραμένει στο τραπέζι, αφού αν η ΝΔ πιστεύει στο έργο της, οφείλει να τις προκαλέσει για να «βελτιώσει τα πράγματα». Άρα, με αυτό τον τρόπο αναιρείται η εξαγγελία του πρωθυπουργού για την εξάμηνη προεκλογική περίοδο, αφού τώρα πάλι θα πρέπει αυτός με τη σειρά του να προκαλέσει εκλογές. Αν πάλι ανατραπούν οι δημοσκοπήσεις, πάλι η υπεροχή της ΝΔ θα είναι οριακή (εκτός αν γίνει κάποιο κοσμοίστορικό γεγονός και πάρει τους ψήφους της αρκούδας, οπότε τι να πω, τότε θα είμαστε εμείς οι παράξενοι.

Συμπέρασμα από τα προηγούμενα, είναι ότι για άλλη μία φορά τα πράγματα είναι κουλουβάχατα ως συνήθως στην αγαπητή μας χώρα. Κάποιος ο οποίος είναι γνώστης και έχει σημαντικές πληροφορίες παραπάνω από το μέσο άνθρωπο ίσως να έχει κάποια ιδέα τι να κάνει. Ο μέσος άνθρωπος όμως, αυτός που απλώς γνωρίζει την καθημερινότητά του και ενημερώνεται από τις εφημερίδες και τις τηλεοράσεις είναι πλήρως και ολοκληρωτικά μπερδεμένος.

Οι ιδεολογίες έχουν πια καταρριφθεί και τα κόμματα δεν έχουν κάποιο στέρεο υπόστρωμα. Οικονομική πολιτική, δεν υπάρχει αφού κάθε τόσο πρόσθετοι φόροι είναι αυτοί που καλούνται να ξεζουμίσουν μισθωτούς και συνταξιούχους.

Αναπτυξιακή πολιτική δεν υπάρχει, αφού οι αγρότες μειώνονται, η περιφέρεια φυτοζωεί, όλοι προσπαθούν να ζήσουν με επιχορηγήσεις και δάνεια-αρπαχτές, ο τουρισμός είναι αραχτός και Light, και η χώρα δεν παράγει τίποτε εκτός από καμιά ασφαλτόστρωση ή οτιδήποτε άλλο εμπεριέχει τρελή μίζα.

Υγεία δεν υπάρχει για τους λόγους που ξέρουμε όλοι αλλά και γιατί ακόμα και οι ψηφισμένοι νόμοι αγνοούνται επιδεικτικά ( οι φίλοι μου γιατροί έχουν χρωστούμενες εφημερίες τεσσάρων μηνών και οι αυξήσεις των μισθών τους δεν έχουν περάσει στις εφημερίες τους 9 μήνες μετά την ισχύ του αντίστοιχου νόμου!).

Συντεταγμένη πολιτεία επίσης δεν υπάρχει, με τον τρόπο που την κατανοώ εγώ αφού έχουμε ένα κάρο νόμους, βουλεύματα, αποφάσεις και εγώ δεν ξέρω τι άλλο που αλληλοαναιρούνται και έχουν ένα εκατομμύριο παραθυράκια ν’ αερίζονται, καθώς είμαστε και χώρα με ζεστό κλίμα…

Αυτή για εμένα είναι εικόνα ολοκληρωτικού χάους… Και σίγουρα χρειάζεται ένα φίλτρο για να δούμε τι θα κάνουμε… Το ερώτημα όμως είναι: Υπάρχει φίλτρο για το χάος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου