Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Η εποχή των χοίρων

Ξεκινάω αυτό το κείμενο, ξέροντας ότι μάλλον θα στενοχωρήσω αρκετούς. Ορισμένοι θέλουν να πιστεύουν ότι οι χοίροι είναι χαριτωμένα ζώα. Δεν το νομίζω. Ορισμένοι μάλιστα, κυρίως σε άλλες χώρες τα προτιμούν ως κατοικίδια. Και εδώ διαφωνώ κάθετα.

Ο χοίρος είναι ένα κατ' εξοχήν χρήσιμο ζώο. Σε αυτό βασίζεται σημαντικό κομμάτι της διατροφής μας. Είναι όμως και κατ΄ εξοχήν βρώμικο ζώο. Σε αυτό βασίζεται κατά βάση η απαίσια μυρωδιά του και οι φρικτές του συνήθειες.

Ο σοφός κινέζικος λαός συμπεριέλαβε το χοίρο στο ωροσκόπιο του και του απέδωσε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά-ας τα δούμε λίγο και ας τα σχολιάσουμε, με βάση την εικόνα του ανθρώπου που έχουμε εμείς όταν τον χαρακτηρίζουμε γουρούνι, έτσι για να κάνει λίγο αντίστιξη:

Το Γουρούνι είναι το δωδέκατο και τελευταίο Κινέζικο Ζώδιο του Κινέζικου Ωροσκοπίου. Συμβολίζει την γονιμότητα, την αλήθεια και την καλοτυχία. (τη γονιμότητα ναι, αφού γεννά δύο φορές το χρόνο, 5-20 γουρουνάκια και αφού το αρσενικό κατά τον οργασμό του μπορεί να αποδώσει έως και 200-250 ml σπέρματος) Οι Κινέζοι δίνουν το βραβείο ειλικρίνειας στο Γουρούνι (και οι άνθρωποι-γουρούνια είναι το ίδιο, αφού εκφράζονται ομοίως. Δεν νοιάζονται ποσώς για κοινωνικές συμβάσεις, υποχρεώσεις, αναστολές).

Πράγματι, τα Γουρούνια θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν την ευτυχία με όπλα την εντιμότητα, την ειλικρίνεια και την υπομονή τους.( Γι' αυτό να είστε σίγουροι. Κάτι γουρούνια τα οποία βλέπω στην τηλεόραση, πάσχουν κυρίως σε αυτά τα τρία χαρακτηριστικά). Τους αρέσει να απομονώνονται ειδικά όταν δουλεύουν ή ασχολούνται με κάτι σημαντικό. (Όπως το πως θα προετοιμαστεί το έδαφος για την επόμενη κομπίνα, τί κινήσεις θα χρειαστούν, ποιοί θα λαδωθούν, που θα πάνε διακοπές, και άλλα εξίσου σημαντικά).

Χρειάζεται χρόνος και προσπάθεια για να κάνεις ένα Γουρούνι να αισθανθεί άνετα μαζί σου (εγώ τα γουρούνια του περιβάλλοντος χώρου τα βλέπω να συμπεριφέρονται κατά το χείριστο τρόπο από τη στιγμή ακόμα της γνωριμίας) αλλά όταν τα καταφέρεις θα ανακαλύψεις μια ζεστή καρδιά που θα σε υποστηρίξει όποτε χρειαστεί (κρατάτε και καμιά επιφύλαξη, δεν κάνει κακό). Τα Γουρούνια είναι γενικά φιλειρηνικά και τους αρέσει να βρίσκονται στην φύση (όπως και όλα τα ζώα, άλλο όμως να ζεις στη φύση και άλλο να κάνεις το χώρο γύρω σου Ζούγκλα). Έχουν οικολογικές ανησυχίες και προτιμούν να ζουν στην ύπαιθρο παρά σε μεγάλες πόλεις. (Και η Μύκονος ύπαιθρος είναι-με την καλή έννοια πάντα).

Οι άνθρωποι Γουρούνια είναι πολύ ενεργοί το φθινόπωρο και ειδικά τον Νοέμβριο που είναι και ο αγαπημένος τους μήνας (είναι μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Επίσης έως τότε έχουν περάσει στη ζούλα όλες οι νομοθετικές τροποποιήσεις, όταν όλοι έλειπαν τον Αύγουστο και στις αρχές Σεπτέμβρη, οπότε τότε αρχίζει να ρέει το χρήμα από τα νέα παράθυρα που έχουν δημιουργηθεί ) . Κατά τη διάρκεια της ημέρας κυβερνάνε μεταξύ των ωρών 21:00 και 23:00 (εδώ δεν σχολιάζω τίποτε-τα είπε όλα ο ποιητής κινέζος αστρολόγος-με κάλυψε απόλυτα-κοινώς δεν δουλεύουν καθόλου-σκέφτεστε κάποιους;). Τους αρέσουν τα κόκκινα, ροζ και άσπρα χρώματα και λατρεύουν να τρώνε φρούτα και λαχανικά (εκεί που έχουν φτάσει τα φρούτα και τα λαχανικά, μόνο με χαβιάρι και σολομό κοντράρονται). Τους συναντάμε κυρίως στην Αυστραλία, την Βόρεια Ευρώπη και την Αφρική (στην Αφρική συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα). Το Γουρούνι συνδέεται άμεσα με τους πλανήτες Αρη και Δία ( δηλαδή εγώ ήξερα το πετάει πετάει ο γάιδαρος- ίσως το γουρούνι να είναι UFO στο μυαλό, εγώ δεν το πιστεύω).

Τα Γουρούνια είναι πολύ γενναιόδωρα, μερικές φορές περισσότερο απο όσο πρέπει (πολύ συχνά είναι περισσότερο γενναιόδωρα απ ' όσο πρέπει- είναι όμως γενναιόδωρα κυρίως με τους εαυτούς τους) . Τους αρέσει να βοηθάνε τους άλλους τόσο πολύ ώστε κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους (Αυτό το χέρι που κάνει και άλλα όπως να βάζει βαρύγδουπες υπογραφές εκεί που δεν πρέπει και όχι εκεί που πρέπει). Στις σχέσεις τους προσπαθούν να φέρονται με ειλικρίνεια και εντιμότητα και περιμένουν ανταπόδοση για αυτή τους τη συμπεριφορά (η ανταπόδοση σύμφωνα με τον κώδικα του δικαίου που υποστηρίζουν είναι επί 100 ή επί 1.000) . Τους αρέσει η οικογένεια και κατά πάσα πιθανότητα θα παντρευτούν νωρίς ( μπορεί να κάνουν και πολλές κουμπαριές, είναι χρήσιμες).

Οι άνθρωποι Γουρούνια είναι οι καλύτεροι γνώστες της τέχνης του σεξ ( το οποίο εξασκούν σε όλους μας ακατάπαυστα) . Οι ερωτικοί τους σύντροφοι τους θαυμάζουν για την δημιουργικότητα τους και την αντοχή τους ( ναι, αυτό είναι αλήθεια, η φαντασία μας είναι μικρότερη της δικής τους, και η αντοχή μας επίσης- καλά πως δεν μας έχουν ξεπαστρέψει ακόμα;). Προσπαθούν να περνάνε καλά ότι και αν κάνουν ( συνήθως ένα πράγμα κάνουν- είπαμε, αυτό με την αστείρευτη αντοχή). Ταιριάζουν απόλυτα με το Κουνέλι, το Πρόβατο και την Τίγρη (εδώ μένω άλαλος).

Τα Γουρούνια είναι οπαδοί της μελέτης ( γιατί όσο και να το κάνουμε χρειάζεται ένα σχέδιο για να καταστρέψεις μία ολόκληρη χώρα και μερικοί να μην το παίρνουν καν χαμπάρι). Θέλουν να διαβάζουν και να ενημερώνονται για διάφορα θέματα. Προσπαθούν να μαθαίνουν συνεχώς καινούργια πράγματα. (κυρίως κοπιάρουν και κομπίνες του εξωτερικού, με μερικές τροποποιήσεις για να δέσουν με τα εδώ δεδομένα). Επίσης, τους αρέσει να ψωνίζουν ακριβά ρούχα και κοσμήματα και δεν ενδιαφέρονται για το χρήμα (κυρίως το δημόσιο χρήμα που υπάρχει για να τους εξυπηρετεί) . Συνήθως ξοδεύουν περισσότερα από όσα αντέχει η τσέπη τους αλλά δεν τους νοιάζει και πολύ (είπαμε, η τσέπη δεν έχει χρήμα. Κυκλοφορούν ή με χρυσές πιστωτικές χρεωμένες σε οργανισμούς, υπουργεία, και τράπεζες) .

Ειρηνικό από την φύση του, το Γουρούνι θα κάνει τα πάντα για να αποφύγει καυγάδες και φασαρίες ( γιατί όταν είσαι ένοχος δεν είναι συνετό να πολυφωνάζεις-και αυτό όμως είναι σχετικό) . Σαν κοινωνικό πλάσμα που είναι, του αρέσει να βγαίνει έξω, ειδικά για φαγητό, να πηγαίνει σε εκδηλώσεις και κοινωνικές συνευρέσεις (και αποφεύγει πάση θυσία την ψυχοφθόρα εργασία). Δεν θέλει να μένει για πολύ διάστημα μόνο του (αποζητά την παρέα και την υποστήριξη άλλων γουρουνιών για να κάνουν μαζί τις γουρουνιές τους).

Και τέλος, εκτός από όλα αυτά, μπορεί να είναι και υπεύθυνο για την γρίππη που θα μας ξαποστείλει όλους, έτσι για να ησυχάσουμε από τούτο τον μάταιο κόσμο.

σημ.: Οποιοσδήποτε έχει την δυνατότητα να συνδέσει συνειρμικά τα παραπάνω με οποιοδήποτε πρόσωπο του δημόσιου και ιδιωτικού βίου. Ο συγγραφέας όμως, όταν τα έγραφε, είχε υπόψιν του τα Ufo που είναι ανάμεσα στους πλανήτες Άρη και Δια που αναφέρθηκαν παραπάνω.



1 σχόλιο:

  1. Πόσο μπούφους μας περνάνε τα γουρούνια?
    http://www.kepik.gr/?p=1367#more-1367
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή