Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

TV spot




Σήμερα είχα την τύχη να παρακολουθήσω την φανταστική νέα διαφήμιση του υπουργείου οικονομικών, οπού μία κυρία, δήθεν νοικοκυρά(;) λέει διάφορα ότι και καλά έχουμε γίνει πολιτισμένο κράτος επειδή δεν πετάμε ότι σκουπίδι βρούμε στις θάλασσες και τις ακτές, αλλά μόνο τα μισά και είμαστε πολύ καλοί και κάτι άλλα κουραφέξαλα και μετά σκέφτηκα που το πάει, που το πάει και τελικά το πήγε λέγοντας με άλλα λόγια:
Σας παρακαλώ πολύ μη φοροδιαφεύγετε γιατί χαλάτε την κοινωνική συνοχή και στρέφεστε κατά του πλησίον σας και άλλα τέτοια χριστιανικά, τώρα που είναι και της μόδας το Βατοπέδι για να μην ξεχνιόμαστε.

Βρίσκω τη διαφήμιση αυτή πολύ ευχάριστη και ιδιαιτέρως χιουμοριστική. Δεν ξέρω όμως ποιος είναι ο στόχος της. Να μας μείνει στο μυαλό; Ίσως το πετύχει.
Να μας χτυπήσει στο φιλότιμο;;;

Δηλαδή αν εγώ φοροδιαφεύγω, για να έχω τις ανέσεις μου, τα σέα μου και τα μέα μου, θα δω το μήνυμα και θα πω: Όχι ρε γαμώτο, δεν το είχα σκεφτεί ότι κάνω κακό με αυτό τον τρόπο στο γείτονά μου! (τον ίδιο γείτονα που έβρισα εχτές γιατί μου πήρε τη θέση στο παρκάρισμα, που με ενοχλεί η μουσική του όλη μέρα και που δεν λέω ούτε καλημέρα γιατί δεν σηκώνει το κατεβασμένο του κεφάλι ούτε να με κοιτάξει)

Ή επίσης αν φοροδιαφεύγω γιατί με αυτή την ακρίβεια δεν μπορώ να ζήσω την οικογένειά μου θα πώ: Α! τους έχω χεσμένους τους δικούς μου, θα πάψω να βγάζω μαύρα και ας τα φέρνω βόλτα τσίμα τσίμα για να μην προκαλέσω ρήγμα στην κοινωνική συνοχή!

Ή τέλος αν ανήκω στους έχοντες γερό χρήμα, (που πιθανότατα έχω πατήσει επί πτωμάτων για να μαζέψω), ξαφνικά θα ερεθιστεί κάποια ευαίσθητη χορδή και θα αρχίσω να πληρώνω τίμια τους φόρους που μου αναλογούν.

Είναι τόσο μα τόσο κρίμα να σου υποτιμούν τη νοημοσύνη σε τόσο προκλητικό βαθμό.

Αυτή η διαφήμιση μου θύμισε κάτι άλλο ανάλογο, πριν λίγους μήνες όπου σημαίνον στέλεχος της κυβέρνησης έκανε έκκληση από τηλεοράσεως στον Παλαιοκώστα να συνειδητοποιήσει τα εγκλήματά του και να παραδώσει εαυτόν στην δικαιοσύνη!(την οποία αυτός εξ ορισμού χλευάζει!)

Προφανώς πιστεύουν ότι οι άνθρωποι στους οποίους απευθύνονται είναι τουλάχιστον καθυστερημένοι!

Καλά τα παιδιά του δημοτικού έχουν περισσότερο μυαλό από όλους αυτούς με τις τρομερές εμπνεύσεις τους!

2 σχόλια:

  1. Φιλε μου, δεν συμφωνώ μαζί σου. Ο λόγος είναι ο εξής.

    Οι ίδιοι Έλληνες που φοροδιαφεύγουν, κλέβουν, σπάνε τα γήπεδα, παρκάρουν όπου γουσταρουν κλπ κλπ κλπ, όταν βρεθούν σε οποιαδήποτε χώρα της Δ. Ευρώπης κάνουν ΤΟΥΜΠΕΚΙ. Σέβονται τους νόμους και γίνονται οι πιο νομοταγείς και "νοικοκυραίοι" πολίτες. Και μην ακούσω πως οι χώρες αυτές είναι ανεπτυγμένες μπλα μπλα μπλα διότι πάλιωσε το παραμύθι.

    Οι ανεπτυγμένες χώρες έγιναν απο ανεπτυγμένους πολίτες βλ. Γερμανία μετά τον Β' Παγκόσμιο. Δεν αναπτύχθηκαν πρώτα μόνες τους και μετά βάλανε και τους πολίτες μέσα!

    Θα συμφωνήσω βέβαια ως προς την διαφήμιση, η οποία και προφανώς ΔΕΝ έπρεπε να παίξει -με το συνεπακόλουθο κρατικό έξοδο- για τους λόγους που εσύ αναφέρεις.

    Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Απλά. Δεν μπορούμε -και δεν θα μπορέσουμε και ποτέ- να μοιάσουμε στις ανεπτυγμένες χώρες, διότι δεν σεβόμαστε το χώρο μας, όπως στην υπόλοιπη ευρώπη.

    Σεβόμαστε τον αυστηρά ιδιωτικό και περιφραγμένο μας μικρόκοσμο και κατηγορούμε όλους τους άλλους εκτός απο τον εαυτό μας.

    Αλλά το αστείο είναι πως ΟΛΟΙ κατηγορούμε εξίσου. Άρα είμαστε όλοι ίδιοι :)

    Σε μια τέτοια υπανάπτυκτη κοινωνία, είναι προφανές πως δεν έχουν λόγο ύπαρξης αυτές οι διαφημίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λυπάμαι, αλλά δεν πολυκαταλαβαίνω το σχόλιό σου. Στην αρχή διαφωνείς, αλλά στο δεύτερο μισό λες πως συμφωνείς?...
    Θα διαφωνήσω επίσης με τις απόψεις σου. Λες πως οι ανεπτυγμένες χώρες έγιναν από ανεπτυγμένους πολίτες...Ποιός είναι ο ανεπτυγμένος πολίτης? τι χαρακτηριστικά έχει;
    Είναι αυτός ο πολίτης που ψήφισε το φασισμό; Αυτός που ανέχτηκε το τρομοκράτος του Χίτλερ; Η αυτός που μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο βρέθηκε στο πιο κατεστραμμένο κράτος της Ευρώπης; Άντε το πολύ πολύ να δεχτώ ότι ήταν φοβισμένοι πολίτες...
    Επιπλέον πιστεύω πως όπως και στη φυσική με την εντροπία που έχει την τάση να αυξάνεται, έτσι και ο άνθρωπος έχει την τάση να εκτραχύνεται. Σε αυτή του την τάση μπορούν δύο πράγματα να αποτελέσουν το σκοινί που θα τον συγκρατήσει. Το πρώτο είναι η γνώση και η εκπαίδευση που θα τον κάνουν πιο εκλεπτυσμένο. Το δεύτερο είναι το πλαίσιο. Αυτό που θα θέσει την ισονομία και θα τον υποχρεώσει θέλοντας και μη να συμπεριφέρεται ως κύριος.
    Θα χαρώ να δώ την απάντησή σου σε αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή