Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

Ο τελευταίος ας τραβήξει το καζανάκι, παρακαλώ πολύ!!

Τις τελευταίες μέρες νιώθω ότι οι δημοσιογράφοι έχουν σεληνιαστεί (δηλαδή τους έχω επηρεάσει εγώ, ο σελήνιος!) Έχουν όλοι ξαφνικά ανακαλύψει το μποϋκοτάζ, και έχουν καταχαρεί που το γάλα φτήνυνε κατά 10 λεπτά. Επίσης άκουσα με ενθουσιασμό ότι το ψωμί θα φτηνύνει και αυτό, και θα πωλείται πλέον 60-80 λεπτά! Δηλαδή, θα πληρώνουμε το ψωμί όσο πριν μισό-ένα χρόνο (θεωρώ ήδη την τιμή υπερβολική για το μισόκιλο-250 πραγματικά γραμμάρια-αφρολέξ ψωμί που πουλούν οι περισσότεροι φούρνοι.)

Επίσης οι ταξιτζήδες λέει έχουν πρόβλημα γιατί με την άνοδο των καυσίμων πλήττονται! Σωπάτε ρε μάγκες! Είσαστε οι μόνοι και πολύ στενοχωρέθηκα! Αλήθεια το λέω… Το ότι όλοι στην Ελλάδα παίρνουν τα χαμηλότερα μισθά στην Ευρώπη και δουλεύουν τρελές ωρίτσες είναι βέβαια λεπτομέρεια! Όχι, ας είμαστε δίκαιοι! τα παιδιά πλήττονται και οι φορτηγατζήδες το ίδιο. Να βοηθήσουμε λοιπόν.

Καλό θα είναι επίσης να υπογραφεί και εκείνη η καινούρια σύμβαση για το εργασιακό δίκαιο. Ναι μωρέ, αυτή που επαναφέρει το μεσαίωνα στα εργατικά. Ναι, ριζική τομή… Με αυτή θα πετύχουμε δύο στόχους. Ο πρώτος είναι θα χτυπήσουμε στα ίσα επιτέλους τον κινέζο! (α, ρε κινέζε, θα παιχτεί καλό ματσάκι!!! Γιατί είναι απολύτως λογικό και θεμιτό, όταν πας να χτυπήσεις έναν αντίπαλο, να τον χτυπάς με τα δικά του όπλα μιμούμενος τον και αντιγράφοντας την πολιτική του. Δηλαδή θα χτυπήσεις τη φτηνή πολύωρη εργασία με φτηνή πολύωρη εργασία! Το βρίκω υπέροχη τακτική για σίγουρη ήττα! Πας τώρα να κάνεις στον κινέζο μαϊμουδιές! Μα καλά είσαι πόντιος; Νικάει ποτέ κανείς κάποιον αντιγράφοντας απλώς τη στρατηγική του άλλου; Απλά ανεβάζεις την ποιότητα και στρέφεις τον κόσμο εκεί! Αυτό είναι η λύση σου!) Εκτός αν τη δουλειά την έχεις σκεφτεί αλλιώς και πιο πονηρά!

Επίσης μου κάνει εντύπωση που έχει κάποιο κανάλι καιρό να κάνει κανά τηλεμαραθώνιο. Εγώ λέω να γίνει ένας τηλεμαραθώνιος και τα λεφτά να δοθούν σε καμία ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ μπας και τα τιμολόγια αξιωθούν και μείνουν σταθερά κανά μήνα, γιατί τα βλέπω σκούρα τα πραγματάκια. Έρε, ζούμε ιστορικές στιγμές που αγγίζουν την τελειότητα!

Βάζω στοίχημα δε, ότι οι συντριπτική πλειοψηφία από τους πολιτικούς με την ελάχιστη νοημοσύνη θα πρέπει να έχουν έτοιμη εκείνη την βαλίτσα, ξέρετε, την καλή! Εκείνη τη μεγάλη, που χωράει τα πολλά ρούχα, με το εισιτήριο που είναι χωρίς επιστροφή για να κάνουν αυτό το πολύ γουστόζικο που κάνουν, καλέ να δείτε πως το λένε!... Α, ναι, αυτοεξορία σε κανα ξενοδοχειάκι πέντε αστέρων στο εξωτερικό, για να αγωνιστούν από εκεί για το καλό του έθνους, γιατί εδώ τα πράγματα είναι μάλλον σκουροδύσκολα.

Απλά εγώ εδώ έχω ένα αίτημα: Παρακαλώ τον τελευταίο κύριο που θα φεύγει να έχει την κομψότητα να τραβήξει το καζανάκι γιατί αυτό είναι κάτι που δεν πράττει κανείς εδώ τελευταία και πώς να το κάνουμε βρε παιδιά μου, υπάρχει και εκείνο το savoir vivre που το έχουμε αμελήσει και κάπως στενοχωριέμαι καταλαβαίνετε και εσείς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου